Gaan we weer op reis? En zo ja, hoe?
Negatieve coronatest, vaccinatie, vaccinatie-paspoort… Wat worden de voorwaarden om op reis te gaan? Er wordt veel gezegd en geschreven over het op reis gaan deze zomer. Kunnen we op reis? Op welke manier? Wat worden de voorwaarden? We merken dat daar veel vragen over zijn.

Kunnen we weer op reis?
Wat worden de voorwaarden?
Concrete antwoorden zijn er nu nog niet. Welke landen open gaan en aan welke maatregelen we ons dan moeten houden, is nog de vraag. Toch ziet het er naar uit dat we deze zomer weer op reis kunnen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.

Wordt vaccinatie verplicht? Hoe zit het met het corona-paspoort?
Wij verwachten het volgende scenario: reizen wordt mogelijk wanneer u gevaccineerd bent óf een negatieve coronatest kunt laten zien. Wij gaan er in ieder geval niet vanuit dat een vaccinatiebewijs het enige middel wordt waarmee u weer kunt gaan reizen.

Het zou kunnen dat er een Europees corona-paspoort ingevoerd wordt. Daarmee zou u dan aan kunnen tonen dat u gevaccineerd bent, of dat u een test gedaan hebt en een negatieve testuitslag hebt.

Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen de maatregelen uitgebreid dan wel versoepeld worden. De client blijft ten allen tijde verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste reis- en gezondheidsdocumenten.

Voordat u op reis gaat zullen we u in uw reisbescheiden informeren over de op dat moment geldende maatregelen en voorwaarden om op reis te kunnen.

Wat als er een quarantaine-verplichting is bij aankomst op de bestemming, of bij terugkomst in Nederland?
Op dit moment gelden er in sommige landen quarantaine-regels. Hoe dat in de zomer zal zijn, weten we nog niet. De verwachting is dat, nu er wereldwijd volop gevaccineerd wordt, er binnenkort weer vrij gereisd kan worden mits u beschikt over een vaccinatie óf negatieve PCR-test. Dan zal de quarantaine-verplichting vervallen. Dat is op dit moment nog niet helemaal duidelijk, daarom adviseren we u de website in de gaten te houden.

Wat als het reisadvies voor oranje of rood is?
NCRV-Reizen blijft de reisadviezen van Buitenlandse Zaken volgen. Dus heeft u een reis geboekt en kan uw reis uiteindelijk toch niet uitgevoerd worden doordat er een oranje of rood reisadvies is, dan ontvangt u uw reeds betaalde reissom terug.

Wat als het reisadvies naar oranje of rood verandert terwijl u op reis bent?
Als een reisadvies naar oranje of rood verandert terwijl u op vakantie bent, dan zorgt NCRV-Reizen voor repatriëring.

Veilig op reis
Het kan zijn dat er op uw bestemming aanvullende coronamaatregelen gelden. Omdat deze soms per dag wijzigen is het niet mogelijk om de maatregelen hier te vermelden, maar uiteraard zullen we u voor vertrek in de reisbescheiden zo goed mogelijk informeren over de maatregelen zoals die op dat moment gelden op de plaats van bestemming. Ook als het bijvoorbeeld nodig is om voor vertrek een coronatest af te nemen hoort u dit van ons.

Voor vertrek
U dient sowieso te beschikken over een geldig reisdocument. Afhankelijk van de bestemming kan dat een ID-kaart of een geldig paspoort zijn. In en na coronatijd mogelijk ook een bewijs van vaccinatie, een gezondheidsverklaring of een negatieve PCR-test. Momenteel zitten we wereldwijd in de vaccinatiefase. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen de maatregelen uitgebreid dan wel versoepeld worden. Maatregelen en reisadviezen veranderen dagelijks. U blijft als deelnemer ten allen tijde verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste reis- en gezondheidsdocumenten.

Coronamaatregelen tijdens uw reis
Welke voorwaarden landen gaan stellen aan toeristen weten wij op dit moment ook nog niet. Uiteraard gelden tijdens onze reizen alle basisregels, zoals het houden van 1,5 meter afstand.

We zijn ons ervan bewust dat het soms lastig is om de richtlijnen op te volgen tijdens een groepsreis, maar we vragen u om de richtlijnen te respecteren. Uw reisleider zal dit ook benoemen tijdens de reis, maar uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van de groep als geheel en van de deelnemers onderling om zich hier ook aan te houden.

Tijd om te boeken!
Natuurlijk begrijpen we uw twijfels. Maar vakantie en reizen zit nu eenmaal in onze aard en de voorpret is daar natuurlijk een zeer belangrijk onderdeel van.

Bij NCRV-Reizen bent u in ieder geval zeker van:

• Geld terug bij annulering door de reisorganisatie
• Repatriëring als het reisadvies naar oranje of rood verandert

Kortom, er staat u niets in de weg. 

Deze zomer op reis, maar kunt u nog niet beslissen?

Neem een optie!
Heeft u al plannen, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan vrijblijvend een optie. U zit nergens aan vast, maar wij weten wel dat u interesse hebt en houden een plekje voor u vrij. En we vinden het fijn als u met ons meegaat! Bij alle reizen op onze website vind u een button met 'Neem een optie'.

Vragen?
Heeft u nog vragen? Mail ons dan gerust op info@ncrv-reizen.nl of bel 088 - 1307360. We helpen u graag!

Brochure aanvragen