Beste mensen van de NCRV Regio Rotterdam,

We hebben weer van alles wat in de tweede  helft van 2018 (alweer): wandelen, fietsen, bowlen, kettingen maken en eten – dat laatste soms ook na afloop van een activiteit.

Toen wij onze laatste vergadering hielden, op 29 juni, hadden we aangenaam zomerweer en vergaderden we buiten in de tuin, onder een boom. Op het moment dat ik dit blad met dit voorwoord maak, is het buiten rond de 30 graden en staan we aan de vooravond van een hittegolf. Ik hoop dat bij alle activiteiten het weer meewerkt en dat er geen plensbuien tijdens het wandelen, windkracht 8 tijdens het fietsen of gladheid tijdens het Kerstconcert zullen zijn.

In ieder geval hoop ik dat velen de weg naar deze activiteiten weer zullen weten te vinden!

Namens het bestuur,
Cornelis van Tilburg, voorzitter NCRV Regio Rotterdam

~~~~~

Speciale meldingen

  • er wordt op tijd vertrokken
  • als de deelnemers geen bericht krijgen, gaat de activiteit door
  • voor alle activiteiten wordt een bijdrage gevraagd van € 1
  • alle activiteiten vallen op een zaterdag, tenzij anders wordt vermeld
  • men dient contant geld mee te nemen om de deelnamekosten te voldoen
  • wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade of letsel aan u of uw spullen of door u toegebracht aan anderen
  • neem eten en drinken mee op de activiteiten

 
DATA: 

6 april, Chr. Gemengd Koor Hosanna te Gouda o.l.v. André Vis
Op 6 april zal het Chr. Gemengd Koor Hosanna Gouda o.l.v. André Vis ‘Les sept paroles du Christ’ en ‘Croix’ van Cesar Franck uitvoeren in de H.- Josephkerk , Aalberseplein 2 te Gouda. Daarnaast wordt medewerking verleend door Annette Vermeulen, sopraan; Arco Mandemaker, tenor; Robert-Jan Agricola, bariton; Gerard van der Zijden, orgel en het Nationaal Symfonisch kamerorkest.

Het concert begint om 16.30 uur.

Verzamelen station Gouda, Bloemendaalzijde om 15.45
Prijs € 11,00 in de voorverkoop.

Aanmelden bij Anja van den Broek voor 30 maart, tel. 0348-795298 of email: anja.vdbroek7@gmail.com

22 april, 2e Paasdag, Groene Wisselwandeling Oudenbosch, ca 13 km
Het is weer tijd voor een rondwandeling, dit keer door het Brabantse land. Vanaf het station eerst een rondje om de imposante Basiliek van Oudenbosch, daarna lopen we via smalle landwegjes verder richting Bosschenhoofd om via landgoed de Wildert terug te keren naar Oudenbosch. Het is een afwisseling van akkers, bos en park. We verzamelen bij het station 10.45 uur om. Er is een P&R. De Sprinter vanuit Dordrecht stopt ieder half uur. 

Koffie drinken we bij Maddeys, Dr Fenkelstraat 35, Oudenbosch, ca 10 minuten lopen.
Aanmelden uiterlijk 20 april bij Francien Kroon 06 23305861, frncnkrn9@gmail.com

11 mei, wandeling Wantij, 19 km
Tijdens deze rondwandeling maken we kennis met het oude Dordrecht en zijn vele historische gebouwen en havens. Een mooie combi tussen stadswandeling en waterrijke omgeving. Na de Grote Kerk komen we bij Het Groothoofd dat een prachtig uitzicht biedt over de 3 rivieren Oude Maas, de Noord en Beneden Merwede. Het drukstbevaren rivierenkruispunt van Europa. We wandelen daarna in alle rust langs het mooie Wantij, de rivierarm die naar de Biesbosch leidt.

We beginnen en eindigen met horeca. Ook onderweg laten we die niet links liggen. Aan het einde van de wandeling gaan we met de liefhebbers gezellig wat eten in de binnenstad.

Verzamelen 10.30 bij station Dordrecht. Voor wie met de auto komt: gratis 24 uur parkeren op het parkeerterrein bij de Weeskinderendijk 5, 3314 CM. Wel een kaartje uit de automaat halen.

Opgave uiterlijk 10 mei bij Jan Vink: jvinklangerak@hotmail.com of 06-46884548. Graag vermelden of je mee gaat eten.

10 juni, 2e Pinksterdag, Fietstocht door de Lopikerwaard, 39 km
Vanaf station Gouda Goverwelle fietsen we al snel langs de Reeuwijkse Plassen. Door het polderland en over de fraaie Zuringskade komen we in het historische stadje Oudewater en passeren veenriviertjes als de Lange Linschoten en de Lopikerwetering. Uiteindelijk komen we in het zilverstadje Schoonhoven. Daarna fietsen we langs de Vlist en via het stadje Haastrecht weer naar het station Goverwelle.

Deze fietstocht van 39 km is een inkorting van de lange tocht van 65 km die we desgewenst nog wat kunnen uitbreiden. Zeker bij mooi weer.

Bij het NS station kan men gratis parkeren. Er is voldoende horeca, bij de start, in de historische stadjes en onderweg. We fietsen over verkeersluwe weggetjes. Bij voldoende belangstelling gaan we na afloop eten.

Verzamelen Station Gouda Goverwelle, 10.30 uur.

Opgave uiterlijk 8 juni bij Jan Vink. Mail: jvinklangerak@hotmail.com of 06-46884548 met vermelding of men al dan niet blijft eten.

Bestuur NCRV Regio Rotterdam  

 

 

 

Voorzitter:

Cornelis van Tilburg

Morellenweg 33

2321 DB Leiden

071-5311631

c.r.van.tilburg@hum.leidenuniv.nl

 

Penningmeester:

Anja van den Broek

Hoenkoopse Buurtweg 65

3421 GB Oudewater

0348-795298

anjavdbroek@online.nl

 

Secretaris:

Jan Vink

Emmastraat 9

2967 EB Langerak

0184-601925

jvinklangerak@hotmail.com

 

Programmacoördinator:

Jan den Uijl

A. v. Schendeldreef 165

3069 WL Rotterdam

010-4567473

jandenuijl65@kpnmail.nl

 

IBAN-nummer: NL06INGB0003102748

T.n.v. NCRV Regio Rotterdam

Hoenkoopse Buurtweg 65

3421 GB Oudewater

 

 

 

 

 

 

 

     

 

Brochure aanvragen