Ontstress in het Ötztal

Drie weken, twee,weken, één week... Elk jaar ben ik aan het aftellen, tot de vakantie begint. Ik verheug me er elk jaar weer op. Waarom is die vakantie voor mij zo belangrijk? Die bergwereld maakt een enorme indruk op me. Tijdens het wandelen of langlaufen neem ik alle tijd om onderweg het landschap op me in te laten werken. Vooral als de zon op de  hellingen en bomen schijnt. Heb je last van stress, dan raak je het hier kwijt.
Wat kan er een geweldige stilte zijn. Soms kun je zelfs een sneeuwvlok horen vallen, of doorbreekt een Alpenbewoner de stilte door het zagen van boomstammetjes om zijn houtvoorraad aan te vullen.
Moet je niet voor lawines oppassen?
In het Ötztal is het waarschuwingssysteem goed geregeld. Mocht er gevaar dreigen, dan wordt zo’n route meteen met rood-wit lint afgesloten. Ik moest zelfs een keer meteen van de route af, omdat men het niet vertrouwde.Ik kijk uit naar de wandeltocht Gries (1577 m) – Niss Alm (2051 m) Eerst loop je door bos, later kom je boven de boomgrens in een fantastische wereld terecht. Naar deze kleine alm is ook een sneeuwschoenroute uitgezet.
Ook ben ik benieuwd hoe het Zirbenwald achter Obergurgl (1907 m) er in de winter uitziet. In de zomer ben ik daar onder de indruk van het natuurschoon gekomen. Zullen de watervallen nu bevroren zijn? Het is een gebied waar skiërs niet kunnen komen, waar je het idee hebt, het bos voor jezelf te hebben.

Dit jaar ben ik in de winter en in Juli in het Otztal te vinden, ga je mee?

Aftellen heeft nog geen zin. Wel kun je nu voor deze reis boeken.

Menno Mollema, reisleider

Brochure aanvragen