Wandelreizen
Sportieve reizen zitten in het DNA van NCRV-Reizen. Onze reizen worden altijd begeleid door een reisleider die alles weet over wandelreizen. Bovendien maken we ter plaatse vaak gebruik van lokale gidsen. Zij kennen de beste wandelroutes als geen ander omdat het hun eigen gebied is. Natuurlijk hebben we een mooi aanbod aan wandelreizen in de Alpen. Op veler verzoek ook een aantal 15-daagse reizen! Bijzonder is de trektocht Rota Vicentina langs de Portugese Westkust of de reis naar het Graafschap Kent. Het niveau van de reizen wordt aangeven met ‘voetjes’. Hoe meer voetjes, hoe pittiger de reis....

Gradaties
Veel van onze reizen zijn standplaatsreizen. Dat wil zeggen dat u in één plaats verblijft, in een hotel of pension. De meeste wandelreizen gaan over relatief goede wandelwegen en bergpaden. De moeilijkheidsgraad voor de wandelreizen geven we aan met schoentjes: hoe meer schoentjes, hoe zwaarder de reis. Kies de gradatie die bij u past. Het is toch veel fijner om nog gezellig een extra ommetje te kunnen maken, dan dat u merkt de zwaarte niet aan te kunnen.

GRADATIES WANDELREIZEN
Eén schoentje: wandelen in vlak gebied, wandeltijden tot circa vijf uur;
Twee schoentjes: wandelen in de bergen; te wandelen hoogteverschillen tot ongeveer 300 meter; looptijden tot maximaal vijf uur; ook geschikt voor senioren;
Drie schoentjes: wandelen in de bergen; te wandelen hoogteverschillen tot ongeveer 600 meter;
Vier schoentjes: wandelen in de bergen; te wandelen hoogteverschillen tot ongeveer 900 meter;

Prigroreizen
Privé op reis maar toch ook in groepsverband? Ook dat kan bij NCRV-Reizen. U bent tot niets verplicht maar heeft toch de gezelligheid van een groep. Als de rest van de groep gaat wandelen, blijft u heerlijk een dagje bij uw hotel. En ’s avonds ontmoet u elkaar weer aan de dinertafel. Heerlijk toch? We hebben prachtige reizen naar het Zillertal in Oostenrijk en naar Kreta.

Boek op tijd!
Treintickets en vliegtickets worden duurder naarmate de vertrekdatum nadert! Boekt u op tijd, dan hebben we voor alle reizen nog tickets beschikbaar voor het normale tarief. Boekt u later, dan loopt u het risico dat de vliegtuig- of treinmaatschappij een toeslag berekent. Kunt u nog niet boeken, maar heeft u wel plannen om mee te gaan? Dan kun u ook een optie afsluiten.

De prijzen die in deze reisgidsen worden genoemd, zijn prijzen die gelden op het moment dat deze reisgids wordt gedrukt. De actuele en juiste prijs staat altijd op de website. Hier geldt dus zeker: hoe eerder u boekt, hoe zekerder u bent.

Brochure aanvragen