Inspiratie
Het doel dat de oprichters van NCRV-Reizen bijna een eeuw geleden hebben verwoord, is nog steeds een belangrijke basis: genieten ‘het schoone in Gods Schepping’, met name in de natuur. De christelijke identiteit van toen is ook nu een heldere basis, zonder dat dit aan een kerk of richting is gebonden. Respect voor elkaar en elkaars overtuiging is de basis om met elkaar én met de reisbeleving om te gaan. Ook dat verbreedt de horizon. Zo ontstaan vriendschappen omdat deelnemers passies delen en ook op reis meer willen zien en horen dan oppervlakkige verhalen. Er is volop ruimte voor individuele beleving.

• Kleine groepen                   
• Reizen in een goed gezelschap         
• Doordachte reizen                           
 
• Enthousiaste reisleiders

Identiteit 
De ‘C’ is al 95 jaar een wezenlijk onderdeel van NCRV-Reizen. Het is ook anno nu een heldere basis, zonder dat dit aan een kerk of richting is gebonden. Hoewel opvattingen kunnen verschillen, is er altijd respect voor elkaar en elkaars overtuiging. Dat respect is de basis om met elkaar én met de reisbeleving om te gaan. Het is niet zo dat we reizen met een ‘christelijk sausje’ overgieten. Zo proberen we bijvoobeeld op zondag contact te zoeken met lokale geloofsgemeenschappen van welke kleur dan ook, in plaats van een eigen ‘dienst’ in een hotel te organseren. Dat verrijkt en laat zien dat geloof grensoverschrijdend is. Geloof is een bindende factor op reis; niet opgelegd, maar natuurlijk. Op reis ontstaan vriendschappen omdat deelnemers passies delen en ook op reis meer willen zien en horen dan oppervlakkige verhalen. Er is volop ruimte voor individuele beleving.

Verder 
NCRV-Reizen wil verder gaan waar gewone vakanties ophouden. Omdat we vinden dat we genoeg toegevoegde waarde kunnen bieden en om meer te zijn dan een organisaties die ‘vakanties voor gelijkgestemden’ aanbiedt. Die zijn er al genoeg. En ja, zo af en toe komt u bij ons ook nog best ‘gewone’ tegen. Maar we willen meer. NCRV-Reizen gaat voor het bijzondere. Juist die reizen die je zelf niet zou snel bedenkt, juist die reizen die blijven ‘hangen’, die je leven verrijken: dát is NCRV-Reizen nu. Reizen met meerwaarde, die soms ook gewoon meer kosten omdat we zo’n bijzonder onderdeel niet willen weglaten of toch maar gaan voor dat minder goed gelegen hotel. Als het even mogelijk is, kijken we achter de toeristische façade. We maken contact gezocht met de plaatselijke bevolking om even in een andere leefwereld te stappen. 

Vrijheid
Wij geloven niet in te veel opgelegde verplichtingen. Natuurlijk moet je op een bepaalde tijd bij het vliegtuig, de bus of de trein zijn om de aansluiting niet te missen. Maar wie een keer niet wil doen met een bepaalde excursie of gewoon zelf een eigen programma wil maken, is daar vrij in. U kúnt gebruik maken van de gezelligheid van de groep, maar u moet niets. De reisleider draagt adviezen aan, stelt programmaonderdelen voor, maar aan u de keuze.

Groepsreizen 
Al onze reizen zijn groepsreizen, maar het wordt nooit massaal. Er wordt gereisd met de trein, het vliegtuig en soms met een luxe touringcar of cruiseschip. Dat bijzondere hotel, de wandel- of fietsroutes regelen wij.

Begeleiding 
Om het unieke karakter van onze reizen verder te onderstrepen worden onze reizen begeleid door getrainde en gepassioneerde reisleiders. Ter plaatse voegen we ook lokale gidsen toe die alle ins en outs beter kennen dan wie ook. Het zijn juist de bijzondere reizen in uw leven die een leven lang een prachtige herinnering vormen.

Brochure aanvragen