Programma Veluwe-IJsselstreek 2023

 Hieronder vindt u de activiteiten die we voor dit jaar gepland hebben. 

Opgeven voor onze activiteiten kan tot de maandagavond (tenzij anders is vermeld) voorafgaande aan de betreffende activiteit bij Marianne (t.de.weerd4@kpnplanet.nl) of Aly (alyvandenberg62@gmail.com) in verband met reserveringen, die wij moeten bevestigen. We willen graag dat je je per mail opgeeft. Je ontvangt dan een bevestigingsmail. Geef ook aan of je mee gaat eten.

Bij sportieve activiteiten zoals wandelen en fietsen kun je het beste wat eten en/of drinken voor onderweg meenemen omdat er niet altijd een café of restaurant onderweg is.

Bij elke activiteit brengen wij om onze algemene onkosten te bestrijden € 1,00 administratiekosten in rekening. Als je je na de sluitingsdatum terugtrekt, zijn wij genoodzaakt om de gemaakte kosten zoals fietshuur en dergelijke toch in rekening

te brengen.

 

De deelname aan onze activiteiten is geheel voor eigen risico! 

24 juni 2023

 

Bezoek aan de Hortus Botanicus en een stadswandeling in Leiden

Dit is een gezamenlijke activiteit met de afdeling Rotterdam.  

De onderstaande activiteit wordt verplaatst naar zaterdag 1 juli omdat op 24 juni in Leiden de Lakenfeesten zijn en het dan, vooral rondom de grachten heel druk is in de binnenstad. We verzamelen om 12.00 uur in de hal van Leiden CS. 
Voor wie zich al opgegeven had: zouden jullie willen aangeven of je 1 juli kan? 


Vandaag brengen we een bezoek aan Leiden. De stad met de oudste universiteit van Nederland (1575) heeft een mooie binnenstad. We brengen een bezoek aan de Hortus Botanicus (museumjaarkaart geldig), we bekijken verder o.a. de Pieterskerk, het renaissance-stadhuis uit 1593 (achterkant jaren ’30) en de Burcht (het oudste kasteel van Nederland, deels 9e eeuw) en de Hooglandse Kerk.

Na afloop kunnen we voor wie dat wil ergens gaan eten en dat willen we doen bij Chinees restaurant Kwang Tung aan de Beestenmarkt.

We verzamelen om 12.00 in de hal van station Leiden Centraal (centrumzijde). 

Opgave uiterlijk 17 juni 2023

c.r.van.tilburg@hum.leidenuniv.nl

 

21 oktober 2023        Herfstwandeling 

Verdere informatie volgt later

16 december 2023       Kerstactiviteit

Verder informatie volgt later