Fietsen langs het Pieterpad dl. 2                                            

Reiscode: 24KDOV

Fietsen langs het Pieterpad biedt een prachtige en geliefde alternatieve ervaring op de bekende langeafstandswandelroute, die zich uitstrekt over meer dan 500 km van Pieterburen tot de Sint Pietersberg in Maastricht.

 

Na het plezier van het eerste deel in 2023, staat nu het tweede deel op het programma, waarbij we onze fietstochten voortzetten door de mooie provincies Drenthe en Overijssel.

Scheiding zand en veen

De start van onze fietsreizen vindt plaats op een camping in de omgeving van Emmen en Coevorden. Dit gebied heeft zijn oorsprong en vorm gevonden te midden van voormalige veengebieden, nu voornamelijk omgezet in vruchtbare landbouwgronden. Echter, verborgen tussen deze agrarische vlaktes, blijven uitgestrekte en beschermde heide- en veenlandschappen bewaard. Tijdens dit gedeelte van de reis staan tijdens onze fietstochten ook bezoeken aan de plaatsen Emmen en Coevorden op het programma. De vlinderstad Emmen ligt op de scheiding van zand (De Hondsrug) en veen en is na de 2e wereldoorlog gegroeid tot grootste plaats van Drenthe.

Vestingstad

De geschiedenis van Coevorden als oudste vestingstad in Drenthe is bekender het lag strategisch aan de handelsroute van Groningen naar Münster en kende vele veldslagen. Wie van een extra fietstocht houdt kan ook langs een “Meerstal” en een grote schaapskudde in het levend hoogveengebied Bargerveen op de grens tussen Nederland en Duitsland fietsen. Of op een vrije dag Wildlands Adventure Zoo een 24 ha groot dierenpark bezoeken. Ontdek samen met ons de harmonie tussen het historische verleden en de hedendaagse pracht van deze regio.

Vechtdal

Onze tweede camping bevindt zich in het betoverende Vechtdal, gelegen tussen Hardenberg en Ommen. De Vecht, die eeuwenlang een onmisbare rol heeft gespeeld in de oorsprong van deze plaatsen, blijft vandaag de dag een centrale rol spelen in tal van toeristische activiteiten. De kronkelende waterwegen van de Vecht weven nog steeds door de geschiedenis van deze steden en vormen een essentieel onderdeel van het levendige toeristische karakter van de regio.

We laten ons hier zeker verrassen door de coulisselandschappen en de rijke cultuur van Overijssel. Een aantrekkelijke omgeving met veel fietsmogelijkheden zijn zeker onderdeel van deze reis.

Met onderweg bezoeken aan Ommen, met een geschiedenis als onderdeel van de Hanzesteden en een gezellig centrum en Hardenberg met zijn historische kastelen en kerken uit de middeleeuwen, maakt deze fietstochten compleet.

Uniek

Deze reis biedt u een unieke fietservaring die de pracht van Nederlandse natuur en geschiedenis op een bijzondere manier onthult.

Voor de fietstochten is een redelijke fietsconditie nodig en een E-bike is zeer aan te raden. De fietsroutes gaan grotendeels over vlakke en verharde paden, maar een zandpad is soms ook onderdeel van de route.

Reissom

€ 650,-- p.p. alleen reizende + € 150,-)

Nog plaats voor 1 equipe

Afstanden per auto        ca. 355 km

 • aanrij vanaf Utrecht)          180 km

 • rondreis                                45 km

 • terug naar Utrecht               130 km

Inclusief

 • Campinggelden

 • 5 of 6 fietstochten

 • Alle excursies in het programma

 • 4 gezamenlijke maaltijden

 • Reisboek

 • Reisbegeleiding

 • Bijdrage garantiefonds

 • Boekingskosten

Begeleiding: Sonja en Roel Udema

 

Exclusief

 • douchemunten

 • Eten & drinken onderweg
 • Reis - en annuleringsverzekering

 • Fooien

Karakter: Fiets - kampeerreis

Groepsgrootte:

Er is een minimum aantal deelnemers nodig voor vertrek. Er kunnen maximaal 15 equipes mee.

Kennismaking dag

Voor deze reis is geen kennismakings-dag gepland.

Opmerkingen

 • De fietstochten variëren van 15 tot 65 km, zijn prima te fietsen voor deelnemers met een goede conditie.Een e-bike is belangrijk

Boeken via de website

Je kunt eenvoudig via de website boeken 

Boekingsformulier per post opsturen

Je kunt het boekingsformulier ook downloaden en daarna ingevuld opsturen.