Weserradweg: Fiets en cultuur belevenis.....              Reiscode: 24KDWE

21 mei t/m 5 juni 2024  ( 16 dagen)  

De Weser-Radweg is een fietsroute die door zeven bijzonder afwisselende regio's loopt. Het is al vele jaren een van de populairste fietsroutes in Duitsland. Dat heeft niet alleen te maken met de bijzondere omgeving maar ook dat het pad zonder al te grote stijgingen gewoon goed te fietsen is

De Weser-Radweg begint in Hann. Münden, waar de Werra en de Fulda zich verenigen tot de Weser. Aan de oevers van de Weser liggen er vlak langs de route als parels aan een ketting tal van historische steden, burchten, kastelen en kloosters.  

In het Weserbergland fietst u niet alleen langs de indrukwekkende bouwwerken van de Weserrenaissance en door bonte vakwerkstadjes, maar ook door de plaatsen waar de rattenvanger van Hamelen (dat in het Duits "Hameln” heet), Assepoester en de baron von Münchhausen vandaan komen. 

In de Hanzestad Bremen, de grootste stad aan de Weser-Radweg – begint de Unterweser. In Bremen zijn onder andere het stadhuis met het Roland-standbeeld, die behoren tot het UNESCO-Werelderfgoed, en de historische binnenstad het bezoeken waard. 

Dinsdag 21 mei nodigen we jullie uit op een camping nabij Beverungen aan de Weser voor een unieke fiets- en cultuurbeleving langs de schilderachtige Weserradweg. Deze reis is ontworpen voor iedereen die comfortabel tochten kan maken tussen 30 en 50 km, met steeds één dag tussen twee fietsdagen om de omgeving te verkennen met een aantal prachtige excursies. Ons doel is om te genieten, niet om te presteren, en daarom hebben we zorgvuldig enkele routes gekozen en aangepast. 

Bijvoorbeeld, het begin van de route bij Hann. Munden is aangepast om langs rustige wegen te fietsen en de drukke verkeerswegen te vermijden, zodat je optimaal van de omgeving kunt genieten. 

Zaterdag 25 mei vertrekken naar een camping in de prachtige omgeving van Hamelen, gelegen aan de schilderachtige Weser. Bij aankomst op de camping worden we verwelkomd door een nieuw toiletgebouw dat van alle gemakken is voorzien, zodat ons verblijf comfortabel en aangenaam zal zijn. Het restaurant met een terras aan de Weser biedt de perfecte setting voor  een gezellig samenzijn met prachtig uitzicht op de rivier. 

Op vrijdag 31 mei zullen we vertrekken naar een camping, gelegen in de mooie omgeving van Bremen. Deze camping bevindt zich direct aan de oever van de Weser, langs de pittoreske Weserradweg. De camping biedt niet alleen de nodige rust na onze fietsavonturen, maar het ligt ook op een prachtige locatie aan de Weser, waardoor we kunnen genieten van het kalme kabbelende water en de serene omgeving. De Weserradweg biedt mogelijkheden voor ontspannen fietstochten langs de rivier. 

Het afscheidsdiner wordt een intiem moment waarop we samen terugblikken op de hoogtepunten van de reis, te midden van goed gezelschap en een warme sfeer, zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten. Het is altijd bijzonder om te reflecteren op de avonturen en ervaringen die we hebben gedeeld tijdens onze fiets- en cultuurreis langs de Weserradweg. 

Reiscode: 24KDWE

 

Reissom 

€ 910,-  p.p.  (Alleenreizende + €170,--)

Karakter:  Fiets - kampeerreis

Afstanden per auto     

 • Aanrijroute (vanaf Utrecht)            360 km.
 • Rondreis                                            240 km.
 • Terugreis                                           325 km.

Inclusief 

 • Campinggelden 
 • 6 fietstochten (ca 265 km) 
 • 1 boottocht 
 • 9 excursies 
 • 5 gezamenlijke maaltijden 
 • Reisboek 
 • Reisbegeleiding 
 • Bijdrage garantiefonds 
 • Boekingskosten

Begeleiding: Janneke en Jan Altink

Exclusief 

 • Reis – en annuleringsverzekering 
 • Eten en drinken onderweg
 • Fooien

Karakter 

 Fiets – Kampeerreis 

Groepsgrootte 

Er is een minimumaantal deelnemers nodig voor vertrek. Er kunnen maximaal 15 equipes mee 

Conditie 

Eenvoudig te fietsen routes 

Kennismaking dag  

Nader te bepalen