Nazomeren in Zeeland                                           

Reiscode: 24KZFL

Graag maken wij jullie van dinsdag 3 september tot zaterdag 14 september wegwijs in het prachtige Zeeland. Je vindt hier uitgestrekte stranden en ongerepte duingebieden. We gaan fietsen door het Zeeuwse landschap en maken kennis met de authentieke sfeer in de mooie stadjes en dorpjes.

 

Zeeuws-Vlaanderen

Van dinsdag 3 tot maandag 9 september verblijven we op een camping in de buurt van Sluis en Oostburg. We bezoeken Breskens, de badplaats met een eigen vissershaven en jachthaven. We gaan naar het kleine en karaktervolle dorpje Nieuwvliet en fietsen naar het natuurgebied de Verdronken Zwarte Polder waar we tijdens een wandeling haaientanden kunnen zoeken. We verkennen het pittoreske dorpje Groede met zijn schilderachtige straatjes en gevels in Vlaamse stijl.

En natuurlijk mag één van de ‘verborgen juweeltjes’ niet ontbreken: het stadje Sluis met zijn oude stadspoorten en vestingwallen. In Sluis staat het enige Nederlandse stadhuis met een belfort (Vlaamse klokkentoren). Het is een ideale bestemming voor shopliefhebbers vanwege het uitgebreide winkelaanbod. Langs één van de fietstochten bezoeken we ‘het leukste uitje van Zeeland ANWB 2024’ de struisvogelboerderij Monnikenwerve.

 

Dagje naar België                             

We maken een uitstapje, per fiets of per auto, naar Brugge, een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Brugge betovert met zijn schilderachtige grachten, vele musea en heerlijke chocolade. Natuurlijk staat een boottocht door de grachten op het programma. Op de terugweg stoppen we in het charmante en middeleeuwse Damme.

 

Walcheren

Maandag 9 september verhuizen we naar een camping dicht bij Domburg. Domburg is de oudste en de schoonste badplaats van Zeeland en heeft ook het mooiste strand. We fietsen door het platteland van Walcheren met zijn pareltjes van (ring)dorpen. Levendige kernen met veel activiteiten en dorpen en gehuchten waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

We bezoeken Middelburg en Veere. In de mooie stad Middelburg met zijn vele winkeltjes is van alles te doen. Door de hele stad zie je nog sporen uit het rijke zeevaartverleden. Veere is een dorpje met veel historische bouwwerken. Alleen door dit stadje lopen is al geweldig. Bezienswaardigheden zijn de schotse huizen en de enorme Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Vanzelfsprekend gaan we naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Hier worden de herinneringen levend gehouden en wordt aandacht geschonken aan de eeuwige strijd tegen het verwoestende water.

Ook bezoeken we het bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. Dit grootste museum van Zeeland neemt ons mee in de bewogen jaren van de Tweede Wereldoorlog met als rode draad het themapark (3 hectare) over de Slag om de Schelde.

 

Nazomeren in Zeeland

Een kampeervakantie met een mix van geschiedenis, cultuur en fietsen maar vooral ook gezelligheid met elkaar. Wij zijn er klaar voor! De reissom is wat hoger uitgevallen dan in eerste instantie gepland. Dit komt vooral door de sterk gestegen tarieven van de campings in de maand september. We hopen dat jullie dit niet mag weerhouden om met ons mee te gaan!

Reissom

Gegarandeerd vertrek: Wachtlijst mogelijk

Reissom

€ 770 per persoon.

Alleenreizende + € 170,-

 

Afstanden per auto                     

  ca. 450 km

 • aanrijden vanaf Utrecht   210 km
 • rondreis                                80 km
 • terug naar Utrecht             160 km

Inclusief

 • Campinggelden
 • 4 of 5 fietstochten
 • Alle excursies in het programma
 • 4 gezamenlijke maaltijden
 • Reisinformatie
 • Reisbegeleiding
 • Bijdrage garantiefonds
 • Boekingskosten

Begeleiding: Douwe de Boer en Mieke van Schepen

Exclusief:

 • Eten en drinken onderweg
 • Reis – en annuleringsverzekering
 • Tolgelden
 • Fooien

Karakter: Fiets – kampeerreis

Groepsgrootte

Er is een minimum aantal deelnemers nodig voor vertrek. Er kunnen maximaal 13 equipes mee

 

Kennismaking dag

Voor deze reis is geen kennismaking dag gepland

 

Opmerkingen

De fietstochten variëren van 20 tot 50 km. Een e-bike is belangrijk. Een fietshelm wordt aanbevolen. De bezienswaardigheden tijdens de fietstochten zijn ook goed met de auto te bereiken.

Boeken via de website

Je kunt eenvoudig via de website boeken 

Boekingsformulier per post opsturen

Je kunt het boekingsformulier ook downloaden en daarna ingevuld opsturen.