Lieserpfad

22 mei -  27 mei 2023

Het Lieserpfad in de Eifel volgt de rivier de Lieser. Eén van de mooiste wandelroutes in het gebied. De Lieser verandert van een “smal” beekje naar een rivier. Het pad loopt van Boxberg in de Vulkaaneifel naar het plaatsje Lieser aan de Moezel (circa 75 kilometer)

De hele tocht is ontzettend afwisselend en voert langs mooie hellingen met smalle paadjes, door bossen over bredere paden, bruggetjes over de Lieser, steile hellingen maar ook vlakkere stukken. Er zijn onderweg stukken met aardige hoogteverschillen, prima te doen, maar wel voor de iets meer geoefende wandelaar. Het gebied is vrij van auto’s en spoorlijnen. Mooie natuur en prachtige uitzichten gegarandeerd. 95% van de route is onverhard!

De schilderachtige plaats Manderscheid, met zijn prachtige burchtruïnes Niederburg en Oberburg, ligt ongeveer halverwege de route. We logeren daar in Hotel am Ceresplatz.
De bus brengt ons naar het begin van de wandeling en staat aan het eind weer op ons te wachten. Wil je een keer een halve route lopen? Geen probleem. Dan stap je halverwege op een aangegeven plaats in de bus.

Lieserpfad

Dag tot Dagprogramma

Dag 1.   Vertrek uit Nederland. Aankomst in Hotel am Ceresplatz in Manderscheid in de Eifel.
We maken een korte wandeling in de omgeving van het Hotel.
Dag 2.  Tussen Boxberg en Daun. Een tocht van 15 km in 4 – 5 uur.
De Lieser is aan het begin nog een klein stroompje. In de verte zien we al de Hilgerather Kirche van het dorpje Neichen liggen. Ook komen we langs Rengen. Onderweg komen we langs Sauerbrunnen, waar we kunnen pauzeren en onze fles kunnen vullen.
Dag 3.  Tussen Daun en Manderscheid. Een route van 18 km in 5 – 6 uur.
Deze dag lopen we volledig door de natuur. We komen langs de Gemündener Maar en de Üdersdorfer Mühle, waar we iets kunnen gebruiken. Steeds kunnen we van mooie vergezichten genieten. Aan het eind wacht ons een spectaculair rotspad met uitzicht op de rivier en de burchten van Manderscheid.
Dag 4.  Tussen Manderscheid en Wittlich. Een pad van 23 km in 6 – 7 uur.
We kunnen nog een paar keer een blik op de beide burchten van Manderscheid werpen. Het beklimmen van de rotspaden op deze route wordt beloond met adembenemende uitzichtpunten. Pas na 18 km kunnen we iets gebruiken, bij de Alte Pleiner Mühle. Dankzij de vele stroompjes wordt de Lieser steeds breder. Als we de eerste  druivenranken zien, zijn we dichtbij Wittlich.
Dag 5.  Tussen Wittlich en Lieser. Een etappe van 18 km in 5 – 6 uur.
We starten in de historische binnenstad van Wittlich. Onderweg komen we langs het grootste Romeinse landgoed ten noorden van de Alpen. De route gaat door een sprookjesbos , de ”Plattener Schweiz”.
Na het dorpje Noviand verandert het landschap: de hellingen staan vol wijnranken. We naderen de Moezel. Bij het Schloss Lieser zit deze schitterende tocht erop.
Dag 6.  Wandelen langs de Wilden Endert + bezoek aan Cochem.                                   

Terugreis om 14.00 uur. Terug in Nederland tussen 18.00 – 20.00 uur

 

Reissom

€760,- p.p. op basis van 2 personen per kamer. 1-pk op aanvraag

Inclusief

  • Busreis v.v. Nederland - Manderscheid
  • 5 overnachtingen
  • Verblijf o.b.v. halfpension
  • Busvervoer ter plaatse (begin - eind van de wandeling
  • Kurtax
  • Alle boekingskosten

Begeleiding:   Wietske Doornbos

Exclusief

  • Toeslag 1-persoonskamer €95,- (ruim beschikbaar)
  • Lunch en drankjes
  • Entreegelden
  • Reis- en annuleringsverzekering

Karakter:

Wandelreis gradatie 2. Deelnemers dienen over een redelijke wandelconditie te beschikken

Groepsgrootte

Er is een minimum aantal deelnemers nodig voor vertrek.