Spectaculaire uitzichten in het Ötztal

18 juli - 1 augustus 2023

Centraal in het Ötztal, Tirol, ligt Längenfeld (1206 m), waar **** hotel Zum Hirschen onze uitvalsbasis is. Er zijn voldoende berghutten en restaurantjes om het spectaculaire landschap op je in te laten werken. Tweemaal kun je zelfs op een bergtop boven de 3000 meter Italië en Duitsland zien liggen. In het wandelprogramma zijn “klassiekers” opgenomen aangevuld met nieuwe routes. Ga mee en laat je verrassen in dit prachtige dal.

Bijna dagelijks een gradatie 2 én 3 voorstel

DAG TOT DAGPROGRAMMA    Wandelen in het Ötztal

Dag 1 – dinsdag
Met de trein naar Ötzbahnhof, Oostenrijk. Transfer naar hotel Zum Hirschen in Längenfeld (1206 m).

Dag 2 – woensdag
Gradadatie 2
We maken een rondje Längenfeld: we houden de bordjes met Pestkapelle aan en bezoeken deze kapel. Via de Teufelskanzel lopen we naar Astlehn. 2 uur.
Gradadatie 3 gaat verder via Burgstein en het dorpje Brand terug naar ons hotel. 3.45 uur.

Dag 3 – donderdag
Met de bus naar Gries op 1600 m.
We wandelen via de Ötztalschlaufe naar de Vordere Sulztalalm (1898 m, waar we iets kunnen gebruiken. Vind je het voor vandaag genoeg? Dan ga je terug.  Vandaar volgen we de beek naar de Ambergerhütte op 2135 m. Zelfde weg terug. 3.45 uur.
Om 16.00 uur leidt een gids ons door Längenfeld en vertelt bijzondere dingen van het dorp en dal.

Dag 4 – vrijdag
Grad. 2
We bezoeken de Lourdeskapel, gaan over Mösli door het Maurinnenwald naar Au. We kunnen nog een gedeelte van het geologisch leerpad volgen of de Nösslachkapel bezoeken. Langs de beek terug of met de bus. 3 uur
Grad. 3 gaat vanaf het voetbalveld in Huben over de bosweg naar Alpengasthof am Feuerstein. Van daaruit verder langs de Pollesbach naar de Pollesalm op 1800 m. Zelfde weg terug. 4.15 uur.

Dag 5 – zaterdag
Met de bus naar Gries op 1600 m.
We wandelen in zuidelijke richting naar de Nissalm. Grad. 2 gaat hier terug en grad. 3 gaat verder naar de Schönrinnenkarsee op 2353 m. Bij dit meertje zal vast een mooi plekje zijn om te picknicken. Zelfde weg terug. 5 uur.

Dag 6 –zondag
Je bent in de gelegenheid een kerkdienst bij te wonen. Daarna NCRV koffie met… Verder geen programma.

Dag 7 – maandag
We nemen een 4-daagse kaart voor bus en baan. Met de bus naar Vent. We wandelen naar Rofenhof, waar we iets drinken. Grad. 2 gaat hier terug (2 uur) of loopt nog een stukje mee met grad. 3 die naar de Hochjochspiz gaat. 4½ uur.

Dag 8 – dinsdag
Met de bus naar Sölden. We nemen de baan naar de Gaislacher Kogel op 3056 m. Wat heb je daar een prachtig uitzicht! Terug naar het Mittelstation. We lopen richting Hochsölden. Na een kwartier nemen we een paadje naar rechts en door een prachtig natuurgebied naar Sonneck, waar we kunnen lunchen.
Grad. 2 terug naar Mittelstation en neem daar de baan. 3 uur.
Grad. 3 daalt vanaf Sonneck via Gaislach naar Zwieselstein, waar de bus genomen wordt. 4 uur.

Dag 9 – woensdag
Grad. 2 gaat met de bus naar Habichen. Daar kiezen we voor de Piburger See, het warmste bergmeer van Tirol. Onderweg veel soorten mossen en varens. Op de terugweg zien we hoe de Ötz zich door de rotsen wringt. In het dorpje Ötz kunnen we met de kabelbaan omhoog en daar een terrasje nemen. 3 uur
Grad. 3 loopt de Panoramaweg naar Vent. Met de bus naar Sölden, waar we overstappen op de bus naar de parkeerplaats van de Tiefenbachferner. Deze wandeling is een onderdeel van de Adlerweg. Onderweg genieten we van prachtige vergezichten. Al van ver zien we het bergdorp Vent liggen. 4.45 uur.

Dag 10 – donderdag
Met de bus richting Obergurgl. Met de gondel en stoeltjeslift naar de Wurmkogel, waar je een prachtig uitzicht op Italië en Tirol hebt.
Grad. 2 loopt naar Obergurgl waar we via natuurgebied Zirbenwald naar de Schönwieshütte gaan. Als er tijd is, gaan we op de Hohe Mut kijken. In Obergurgl pakken we de bus. 3½ uur.
Grad 3 loopt ook naar Obergurgl, gaat met de baan naar de Hohe Mut en wandelt via het Gaisbergtal naar Obergurgl terug. 4 uur.

Dag 11 – vrijdag
Vrije dag of inhaalprogramma.

Dag 12 – zaterdag
Grad.2
loopt vanaf het voetbalveld in Huben naar Alpengasthof am Feuerstein. Zelfde weg terug. 3 uur.
Grad. 3
gaat vanuit Huben langs het gehucht Mühl naar de Breitlehnalm, waar we een magnifiek uitzicht op Längenfeld hebben. Via de Ötztaler Hochalmen Wanderweg via de Polltalalm naar het Hahlkogelhaus op 2042 m. Door het Hinterstallen naar ons hotel terug. 5 uur.

Dag 13- zondag
Je bent in de gelegenheid een kerkdienst bij te wonen. NCRV-koffie met….. Vanmiddag is ons wandeldoel de Wurzbergalm op 1575 m.

Dag 14 – maandag
Grad. 2
Tot slot lopen we vanaf ons hotel de Nederweg naar Gries. Zelfde weg terug of je neemt de bus.

Grad. 3 Vanuit ons dorp gaan we naar Hauertalbach op 1920 m. Daar gaan we naar de Innerbergalm (1946 m) en Stabelalm (1908 m) Daar dalen we af naar Lehn. 5 uur. De diehards kunnen naar de Hauerseehütte op 2383 m.

Dag 15 – dinsdag
Transfer naar het station, met de trein naar Nederland.

Reissom

€1825,- p.p. op basis van 2 personen per kamer (1 pk op aanvraag via contactformulier)

Inclusief

 • Treinreis Utrecht - Ötztbahnhof v.v.
 • 14 overnachtingen
 • Verblijf op basis HP (à la carte diner)
 • 4-dagen kaart voor bus en baan
 • Toegang tot Aqua Dome (het zwemgedeelte)
 • Kurtax
 • Sauna
 • Zwemgedeelte Aqua Dome
 • Alle boekingskosten

Begeleiding:  Nel van der Woerdt en Menno Mollema

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer 230,- (Niet meer beschikbaar)
 • Entreegelden
 • Optionele excursies
 • Op andere dagen bus( geringe kosten)

Karakter:

Wandelreis gradatie 2+3. Deelnemers dienen over een redelijke conditie te beschikken. Groepsreis met ruimte voor privé activiteiten

Groepsgrootte

Er is een minimum aantal deelnemers nodig voor vertrek.