Verleng de zomer in de zonnige Algarve, Monte Gordo

Ontsnap de kou van Nederland tijdens onze overwinterreis naar Monte Gordo in de Algarve, Portugal. Hier ervaar je niet alleen milde temperaturen, maar ook het voordeel van een ontspannen sfeer zonder de drukte van massatoerisme en met een vriendelijke prijs.
Verblijf in het prachtige 4-sterrenhotel Dunamar, direct aan het strand en vlak bij het gezellige centrum van Monte Gordo.
Geniet van de uitgestrekte en prachtige kustlijn van de Algarve en het schilderachtige binnenland. Vanwege de locatie vlak bij de Spaanse grens, gaan we ook uitstapjes maken naar diverse Spaanse plekken, zoals Sevilla. Deze stad wordt ook wel het hart van Andalusië genoemd. Een dagtocht naar deze stad in Spanje is zeer aan te bevelen. Het historische stadscentrum met Moorse invloeden, zoals het Koninklijke paleis Real Alcazar de Sevilla en de grote kathedraal met de Giralda toren zijn twee van de hoogtepunten van Sevilla. Maar ook het bekende plein Plaza de España, gelegen bij het Maria Luisa park, maakt deze excursie de moeite waard. De wijk Santa Cruz is de voormalige Joodse wijk van Sevilla. De wijk is een doolhof van smalle straatjes en steegjes, waar je heerlijk kunt ronddwalen en winkelen.
Loule is een mogelijkheid voor een halve dagexcursie. Het heeft een rijke middeleeuwse geschiedenis en is altijd een belangrijk commercieel centrum geweest voor de Algarve. Tijdens deze excursie heb je de mogelijkheid om de boerenmarkt te bezoeken, bekend om zijn vele geuren en kleuren en de verkoop van regionale producten. Een grote trekpleister voor iedereen die de Algarve bezoekt. Op zaterdag wordt er ook een zigeunermarkt gehouden in Loule. Afhankelijk van de ingeplande dag van de excursie kun je deze eventueel ook bezoeken. Hier vind je ook veel terug van traditionele Portugese ambachten en producten. Rondom de markt vind je middeleeuwse straten met onder meer leuke handwerkwinkeltjes en zaakjes met bewerkt koper of rieten producten zoals manden, die een bezoek aan Loule compleet maken.


Wil je actief bezig zijn? In ons dorp kun je e-bikes huren en zijn er mooie wandelingen te maken.
Zo kun je door het lagunelandschap van het reservaat Natural do Sapal met zijn vele watervogels (waaronder flamingo’s) lopen. (3 uur) In Castro Marim is een oude vesting te bezichtigen.
Ook de panoramaroute bij Azinhal aan de rivier de Guadiana is aan te bevelen. (2.15 uur) Onderweg kun je van fascinerende uitzichten genieten.
Langs diezelfde rivier is bij  Laranjeiras een iets langere wandeling te maken door een heuvelachtig landschap.. Je loopt langs het mooiste gedeelte van de Guadiana. (3.30 uur)

In Monte Gordo wordt in het winterseizoen wekelijks een Nederlandstalige kerkdienst gehouden en is een Nederlandstalige arts en verpleegkundige aanwezig.

Wacht niet langer en reserveer een plek op deze prachtige  Algarvereis.

 Reiscode: 23HPAL

Vertrek: 11 november, 22 dagen.

 Je kunt niet meer boeken

 

Reissom
2-pk € 1150,-- landzicht,
2-pk €1250,-- zeezijzicht
1-pk zowel land- als zeezijzicht € 1350,-

Begeleiding Nel van der Woerdt

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam of Rotterdam - Faro met Transavia
 • 1 stuk hand- of ruimbagage van 15 kg
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Transfers per comfortabele touringcar met airconditioning
 • 21 nachten verblijf in hotel Dunamar in Monte Gordo
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Lunch op zondag

 

Exclusief

 • Boekingskosten: €40,-
 • Excursies; optioneel en ter plekke te reserveren bij de reisbegeleider
 • Fooien
 • Niet genoemde maaltijden
 • Lokaal vervoer
 • Eventuele ruimbagage
 • Toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Karakter: prigroreis (eigen invulling is mogelijk)

 

Groepsgrootte: minimaal 15 personen

Boeken via de website

Je kunt eenvoudig via de website boeken

Boekingsformulier per post opsturen

Je kunt het boekingsformulier ook downloaden en daarna ingevuld opsturen