SAAS-ALMAGELL 2023  

20 juni t/m 1 juli 2023 (12 dagen) 

 Op een terrasje bij Kreuzboden genieten van de Feegletsjer? Of vandaar te voet naar het gehuchtje Triftalp lopen. Aan jou de keus. Het is een prigro- én wandelreis. Dankzij een kaart voor bus een baan heb je veel mogelijkheden om van dit prachtige dal met zijn achttien vierduizenders en uitgestrekte gletsjers te genieten. Voor plantenliefhebbers is dit een bijzonder dal. Niet voor niets wordt een pad de bloemenpromenade genoemd.
We verblijven in hotel Monte Moro in het rustige dorp Saas-Almagell. Vlakbij het hotel vind je nog monumentale Wallische houten huisjes.
Het wandelprogramma laat zien dat je in een dal met steile hellingen toch eenvoudige wandelingen kunt maken!
De reisleidster heeft een map met excursiemogelijkheden bij zich.
De dagtrip naar het bekende Zermatt is inclusief.
Is deze reis iets voor je?

DAG TOT DAGPROGRAMMA SAAS-ALMAGELL, zwaarte 2

Dag 1 – dinsdag 20 juni 2023
Met de dagtrein van Utrecht CS naar Visp in Zwitserland. Vervolgens transfer naar ons hotel in Saas-Almagell (1673 m). Onderweg hebben we voldoende tijd om over te stappen. Met de Gästekarte kunnen we gratis van bus en baan gebruik maken.

Dag 2 – woensdag 21 juni
We gaan met de baan naar Furggstalden en gebruiken iets op een terras. Vandaar lopen we door naaldbossen het rustige, kale Furggtal in tot een bruggetje, waar we aan de andere kant weer terug kunnen. Wandeltijd 3½ uur.

Dag 3 – donderdag 22 juni
Vanaf ons hotel volgen we het riviertje de Saas tot Saas-Balen. Onderweg in Saas-Grund kunnen we iets gebruiken in de konditorei tegenover hotel Bergheimat. Met de bus terug of lopend dezelfde route.

Dag 4 – vrijdag 23 juni
Met de bus naar Saas-Grund. Met de baan via Kreuzboden naar Hohsaas op 3100 m. Hierboven kunnen we de zeer fraaie ’18 Viertausender’ rondweg van ongeveer een uur lopen, of op het terras van de vergezichten genieten. Je bent omringd door een geweldige bergwereld. Met de baan terug naar Kreuzboden. Loop naar het meertje. Eén van de fotogeniekste plekjes van het dal. Via een goed pad lopen we naar het dorpje Triftalp, waar we de baan nemen. 2 uur.

Dag 5 – zaterdag 24 juni
Via de Saas lopen we richting Saas-Grund. Na een camping en voor het dorp Saas-Grund gaan we links af: de bekend Kapellenweg. Neem de tijd op de kapelletjes te bekijken. In Saas-Fee is er gelegenheid om te winkelen. Daarna maken we een rondje rond het dorp, voordat we weer naar ons hotel terug gaan.

Dag 6 – zondag 25 juni
Met bus of lopend gaan we naar Saas-Fee. Je bent in de gelegenheid daar een Duitstalige kerkdienst bij te wonen. Via Waldhüs Bodmen gaan we naar ons hotel terug. Natuurlijk NCRV-koffie met….. Verder geen programma.

Dag 7 – maandag 26 juni
Met de bus naar de stuwdam Mattmark op 2200 m. We bekijken bij het restaurant een tentoonstelling over de geschiedenis van deze streek. Daarna lopen we om het stuwmeer. Onderweg kunnen we zeldzame planten als edelweiss en vanilleorchis zien. 2½ uur

 Dag 8 – dinsdag 27 juni
Vandaag gaan we met de bus naar Zermatt (inclusief). Dit dorp is één van de bekendste bergdorpen van Zwitserland. Reden: de mysterieuze Matterhorn. Net als Saas-Fee is Zermatt autovrij.

Dag 9 – woensdag 28 juni
Met de bus naar Saas-Grund. We nemen de baan naar Kreuzboden en gaan via de Almageller Höhenweg naar ons hotel terug. Deze route wordt ook wel de bloemenweg genoemd. Panoramaroute zou ook een goede benaming zijn. Onderweg pauzeren we bij de Almageller Alp (2194 m). Vanaf deze alp kun je naar ons hotel afdalen. 3.30 uur.
Vind je deze tocht te pittig, loop een gedeelte van deze route of neem dan bij Kreuzboden een dagje rust. Geniet vanuit een ligstoel van de Feegletsjer.

Dag 10 – donderdag 29 juni
Met de bus naar Saas-Fee (1800 m) en vervolgens met de baan naar de Hannig op 2350 m. Vandaag is ons doel Schönegg (2450 m). Via pad 23 naar Saas-Fee terug. De bus brengt ons weer naar het hotel.

Dag 11 – vrijdag 30 juni
Met de stoeltjeslift naar Furggstalden doorsteek voor de stoeltjeslift naar het bergrestaurant Heidbodme 2400 m. Hierna een paar honderd meter stijgen over het pad tot de Zwitserse vlag (het is de route  naar Almagellerhorn). Prachtig uitzicht naar een groot deel van de wandelingen op deze reis. Zelfde route terug. 3 uur.

Dag 12 – zaterdag 1 juli
Transfer. Met de bus naar Visp. Daarna met de dagtrein naar Nederland, waar we in de loop van de avond aankomen.

Reissom

€1475,- p.p. op basis van 2 personen per kamer

Inclusief

 • Dagtrein Utrecht – Visp v.v.
 • Bus Visp – Saas-Almagell v.v.
 • 11 overnachtingen in een 2-persoonskamer met douche en toilet
 • Verblijf o.b.v. halfpension 
 • Alle bus en banen in het Saasdal
 • Dagtrip naar Zermatt
 • Kurtax
 • Alle boekingskosten

Begeleiding: Atie Ewoldt-Snijders

Exclusief:

 • Toeslag 1-persoonskamer € 220,-
 • Lunches
 • Entreegelden
 • Metro Alpin
 • Optionele excursies
 • Sauna
 • Reis en annuleringsverzekering

Karakter: Prigro- en wandelreis gradatie 2

Groepsgrootte:

Er is een minimum aantal deelnemers nodig voor vertrek.