Geplande activiteiten:
26 augustus, 2 september, 14 oktober, 9 december.

Speciale melding over de activiteiten. 

  • er wordt op tijd vertrokken
  • als de deelnemers geen bericht krijgen, gaat de activiteit door
  • voor alle activiteiten wordt een bijdrage gevraagd van € 1
  • alle activiteiten vallen op een zaterdag, tenzij anders wordt vermeld
  • men dient contant geld mee te nemen om de deelnamekosten te voldoen als dat vermeld staat
  • wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade of letsel aan je spullen of door jou toegebracht aan anderen
  • neem eten en drinken mee op de activiteiten

9 december

Kerstconcert in de  St. Janskerk te Gouda

 

Op deze avond willen we wederom een mooi kerstconcert bijwonen van het Christelijk Gemengd Koor Hosanna o. l. v. André Vis. Met medewerking van: het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate o. l. v. Aldert Fuldner; Charlotte Stoppelenberg, Mezzosopraan; Jelena Povovic, vleugel; Matthijs Breukhoven, orgel. Het belooft een heel mooi concert te worden.

We verzamelen om 19.00 in de hal van NS station Gouda. Betalen en aanmelden vóór 2 december, bankrekeningnummer word vermeld bij aanmelden. De entreeprijs is in de voorverkoop €14.50 incl. NCRV bijdrage. Betalen aan de kerk kan ook maar dan geldt deen andere prijs.

Aanmelden bij Anja, tel. 0348-795298, Email: anja.vandenbroek7@gmail.com

11 november

Grieks eten in Ommoord

Grieks eten met elkaar in Rotterdam-Ommoord. In winkelcentrum Hesseplaats is het Grieks restaurant Kostas de Griek, Hesseplaats 51, tel: 010-420 44 33.

Het restaurant is te bereiken met metrolijn B (station Hesseplaats). Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Verzamelen is om 19.00 uur in het restaurant.

Graag opgeven vóór 4 november (i.v.m. reserveren) bij Cornelis, tel. 071-5272774 of 071-5311631, c.r.van.tilburg@hum.leidenuniv.nl.

14 oktober.

Wandeling vanaf station Driebergen naar het Beauforthuis(café) en terug naar station, ca. 11 km.

De herfstwandeling gaat over de landgoederen Heidestein en Bornia naar het Beauforthuis in Austerlitz. Gevarieerd bos en hei  met wat zandduinen en meertjes. Lengte wandeling ca. 11 km.

Verzamelen om  ca 10.30 uur bij de Huiskamer van station Driebergen-Zeist.  Station Driebergen Zeist heeft een betaalde parkeergarage. De trein vanaf Rotterdam gaat om 9.35 uur, overstappen  op Utrecht  Centraal.  Na de koffie gaan we  om 11 uur wandelen. 

Aanmelden voor vrijdag 13 oktober bij Francien Kroon 06-23305861, email: frncnkrn9@gmail.com

2 september.

Stadswandeling Zwolle, ca. 5.5 km.

 

De wandeling is in het kader van het jaar van de  Hanzesteden. In de middeleeuwen ontstonden 8 Hanzesteden, één van deze steden gaan we bezoeken n.l. Zwolle.

De hoofdstad van Overijssel is ontstaan als een “swolle”, als een bult die zo ver boven het moerasland uit stak dat de bewoners de voeten drooghielden. Het hoogteverschil is ook nu nog voelbaar tijdens deze verassende stadswandeling, die vooral door eeuwenoude straten en smalle steegjes gaat.

Het diner na afloop vindt plaats in de binnenstad,  voor wie dat wil, om 17.00 bij Brasserie Jansen, Nieuwe Markt 14.

Verzamelen doen we in de hal van treinstation Zwolle om 11.45 uur, we moeten eerst een stukje lopen naar het begin punt van de route. Voordat we aan de route beginnen gaan we eerst koffie drinken. Tijdens de wandeling hebben we weinig rust momenten in de natuur.

Aanmelden bij Jan, uiterlijk vó i.v.m. reserveren tel: 06-57533505, email: jandenuijl65@kpnmail.nl

 

26 augustus, Fietstocht rondje Zoetermeer en Rotte (± 43 km) met etentje

Omschrijving

Zoetermeer ligt midden in het groen. We maken kennis met drie groengebieden, te weten, het Westerpark, het Buytenpark en Bentwoud. De tocht wordt gekenmerkt door veel groen en water (hopelijk geen regen)

Als eerste doen we het Westerpark aan, dat in alle opzichten een groots park is. Op 225 hectare (450 voetbalvelden) is veel te beleven. Men treft hier sportvelden, een bowlingbaan, een golfbaan, een speeltuin, picknickvelden en ruiterpaden aan. Na ons bezoek aan het Westerpark, rijden wij richting Buytenpark, dat voornamelijk een sport- en evenementenpark is. Nadat we het Buytenpark achter ons hebben gelaten, rijden we richting Noord Aa, die we bijna rondrijden om vervolgens koers te zetten naar ons derde groengebied, n.l. Bentwoud. Dit nieuwe natuur- en recreatiegebied in de Randstad ligt tussen Zoetermeer en Boskoop.

Verzamelen is om 11 uur, vertrek 11.30 uur bij Golden Tulip hotel (ligt aan de noordzijde van het station), Kinderen van Versteegplein 18, 2713 HB Zoetermeer. Zoetermeer is zowel met de auto (ruime gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van de startlokatie) als met Openbaar Vervoer uitstekend te bereiken.

Voor diegenen, die met de trein komen het volgende: vanuit Den Haag Centraal Station en Utrecht kun je de sprinter nemen. Voor € 7,50 mag de fiets in het weekend de gehele dag met de trein mee.

Lijn 3 van Randstadrail brengt je via Den Haag Centraal naar Zoetermeer (via de Mandelabrug kom je bij het Golden Tulip hotel). In het weekend mag de fiets de gehele dag gratis met Randstadrail en de Erasmuslijn vanuit Rotterdam mee. De voertuigen van Randstadrail zijn met de fiets goed toegankelijk.

Het diner vindt plaats bij Restaurant Bregje, Oostwaarts 27, telefoon 079-3030362 te Zoetermeer en bestaat uit een 3-gangen keuzemenu, waarbij je bij iedere gang de keuze hebt uit minimaal 8 gerechten. Dit kost € 21, 50 exclusief drank.

Fietshuur: OV-fiets bij station.

Aanmelden voor 23 augustus bij Hans van Lochem, lochemvanhans@hotmail.com, tel. 070-3975302, op de dag zelf 06-86193190. Bij opgave graag telefoonnummer vermelden voor het geval de activiteit niet doorgaat en of je wel of niet meegaat naar het restaurant. De fietstocht is eventueel in te korten.

24 juni 2023
wordt 1 juli!

Bezoek aan de Hortus Botanicus en een stadswandeling in Leiden


De onderstaande activiteit wordt verplaatst naar zaterdag 1 juli omdat op 24 juni in Leiden de Lakenfeesten zijn en het dan, vooral rondom de grachten heel druk is in de binnenstad. We verzamelen om 12.00 uur in de hal van Leiden CS. 
Voor wie zich al opgegeven had: zouden jullie willen aangeven of je 1 juli kan? 

 

Dit is een gezamenlijke activiteit met de afdeling IJssel-Veluwe.

Vandaag brengen we een bezoek aan Leiden. De stad met de oudste universiteit van Nederland (1575) heeft een mooie binnenstad. We brengen een bezoek aan de Hortus Botanicus (museumjaarkaart geldig), we bekijken verder o.a. de Pieterskerk, het renaissance-stadhuis uit 1593 (achterkant jaren ’30) en de Burcht (het oudste kasteel van Nederland, deels 9e eeuw) en de Hooglandse Kerk.

Na afloop kunnen we voor wie dat wil ergens gaan eten en dat willen we doen bij Chinees restaurant Kwang Tung aan de Beestenmarkt.

We verzamelen om 12.00 in de hal van station Leiden Centraal (centrumzijde). 


Opgave uiterlijk 17 juni 2023

c.r.van.tilburg@hum.leidenuniv.nl