Samen sterk 
De structuur binnen NCRV-Reizen is in de loop der jaren meegegroeid met veranderende omstandigheden. De kreet ‘samen sterk’ is zeker van toepassing op de reiswereld. Sinds 2017 is NCRV-Reizen onderdeel van de Four Seasons Travel Group. De basis van de deze organisatie bestaat inmiddels al 50 jaar. Onder de FST-group vallen meerdere merken die zich juist niet op het massatoerisme richten. Zo is er Hannick Reizen met concert- en operareizen en Incento, gespecialiseerd in bijzondere treinreizen over de hele wereld. Verder is er Friendshipcruises, Aircruise.nl en nog enkele anderen. Op het operationele vlak, zoals administratie, automatisering en inkoop wordt een team van ca. 25 professionals samengewerkt. NCRV-Reizen heeft hierbinnen een eigen team om de identiteit te waarborgen. Daarnaast wordt de eigen identiteit gegarandeerd door het onafhankelijk opererende Verenigingsbestuur. 

Een belangrijk kenmerk van NCRV-Reizen is de verenigingsstructuur. De Vereniging staat juridisch los van de reisorganisatie. Bestuur en de vele leden adviseren en bepalen mede de koers van NCRV-Reizen. 

ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Omdat NCRV-Reizen onderdeel uitmaakt van de FST-group vallen ook alle reizen onder de vereiste garantieregelingen. Voor u wel zo zeker.

De reizen 
Het hoofddoel van NCRV-reizen is het organiseren van meerdaagse groepsreizen in met name het buitenland. De reisorganisatie gebeurt in twee afdelingen:

• Kampeerreizen organiseert reizen waarbij deelnemers met eigen vervoer en kampeermiddel reizen

• Reizen organiseert reizen met bus, trein, boot en vliegtuig. Overnachten gebeurt in hotels of aan boord van het schip.

Jarenlang hadden beide afdelingen een eigen bestuur. ‘Kampeerreizen’ biedt een dusdanig uniek product aan, dat een eigen werkwijze is vereist. Vanuit de gezamenlijke identiteit wordt nu gewerkt aan een bundeling van krachten. Ook de kampeerreizen worden administratief afgehandeld door de FST-group. Het bestuur waarin vertegenwoordigers van beide afdelingen zitting hebben, legt verantwoordelijkheid af aan de verenigingsraad. De verenigingsraad vergadert eens per jaar.

Dagtochten, excursies en andere activiteiten 
Naast het landelijke NCRV-Reizen zijn twee regio-afdelingen, Regio Rotterdam en Veluwe-IJsseltreek, die voor hun omgeving verschillende activiteiten ontwikkelen zoals informatieavonden en excursies. Als aanvulling op de regio-afdelingen is de Landelijke Excursie Commissie (LEC) actief. Deze organiseert dagtochten binnen Nederland.

Brochure aanvragen